El lloc on viure la música i les tradicions

Propers esdeveniments

Àrea de descàrregues

descarregues privatZona privadadescarregues publicZona pública

Comparteix en

Compartir en FacebookCompartir en Google PlusCompartir en Twitter

centralmusic

Espai Formació

L'equip de professors

cristinaCristina Boixadera Ibern

Flabiol i tamborino, Tarota i Gralla 

Nascuda al Prat de Llobregat el 1979. Titulada en Música Antiga especialitat fagots històrics per l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) i en Grau Professional en l'especialitat de guitarra pel Conservatori de Música de Badalona. Diplomada en Educació Musical per la Universitat de Barcelona i Llicenciada en Psicopedagogia per la UOC (Universitat Oberta de Catalunya).

Formada en cursos de rítmica Dalcroze a l'Institut Llongueres de Barcelona. Ha realitzat un curs d'especialització de flabiol i tamborino amb Pep Toni Rubio a l'ESMUC, un curs de flabiol amb Carles Mas a l'Escola de Música de Badalona. Ha estudiat gralla a l'Aula de Sons de Reus amb Daniel Carbonell i amb Jaume Aguza, i ha fet un curs d'especialització de gralla amb Daniel Carbonell a l'ESMUC.

És membre del grup Punt de Malura, Els Francolins, Sendebar, col·labora amb diverses formacions de música tradicional participant arreu tocant en diversos actes i festes.

Actualment imparteix classes de flabiol i gralla a l'Escola i Conservatori Municipal de Música Mestre Montserral de Vilanova i la Geltrú.   


cescFrancesc Sans i Bonet

Sac de gemecs

És especialista en gaita i músiques tradicionals i històriques de la seva Catalunya natal. La passió per aquest instrument el porta a estudiar-lo des de diferents angles i contextos: l'organològic, el performatiu i l'antropològic.

En el camp de la reconstrucció històrica en Francesc ha portat a cap la recreació de gaites, alboques i tècniques d'interpretació d'aquests instruments en diferents períodes històrics, concretament els de l'Edat Mitjana i el Renaixement. Com a part d'aquest treball, Francesc col·labora amb els conjunts de música medieval Sendebar i Magister Petrus, amb els quals ha tocat en diferents lloc d'Europa, Estats Units i el Marroc.

En Francesc també ha actuat com a solista amb l'Orquestra Camerata XXI i l'Orquestra Simfònica de la BBC.

Ha gravat varis CDs i ha publicat articles sobre instruments musicals i la música en les festes religioses i seculars de Catalunya.


mireiaMireia Besora i Tondo

Llenguatge musical i MIM-Música i Moviment

Nascuda a Valls el 1981. Titulada en Pedagogia per la Formació Musical Bàsica i General per l'ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), i en Grau Mitjà i Elemental en l'especialitat de piano pel Conservatori Professional de Música de Tarragona.

Formada tan en cursos de sensibilització musical del mètode Willems com de pedagogia musical a l'associació Orff-Schulwerk (a Barcelona, Madrid i San Francisco-Califòrnia) amb Verena Maschat, Sofía López-Ibor, Doug Goodkin, James Harding, entre d'altres.
Formada també en direcció coral als cursos de la FCEC (Federació Catalana d'Entitats Corals) a Barcelona i a Segovia amb Pep Prats i Johan Duyck. Ha realitzat estudis de direcció amb Mireia Barrera i Lluís Vila, i de cant amb Àngels Balagueró. Actualment rep classes de cant de la mà de Glòria Coma.

Ha impartit tallers per nadons i fins a 3 anys a l'EMM Can Ponsic i a l'EMM Nou Barris de Barcelona, a l'EMM Pau Casals del Vendrell i a diferents biblioteques públiques de Barcelona.

És formadora de formadors i ha impartit cursos per mestres a l'AEMCAT (Associació d'Ensenyants de Música de Catalunya), a l'EMM Pau Casals d'El Vendrell i a MEG (Minyons Escoltes i Guies de Catalunya) a Barcelona.

Actualment, és professora a Xamfrà Centre de Música i Escena i a l'EMM Can Ponsic, i col•labora habitualment a l'EMM Pau Casals d'El Vendrell. Dirigeix el cor de Xamfrà a Barcelona. Forma part de l'equip que ha dissenyat i desenvolupat El Teler de Música centre de recursos didàctics musicals.


Titus (Òscar Prats)Titus

Timbal i Percussió de mà

Nascut a Reus al 1979, inicia els seus estudis musicals a l'Escola de Música del Centre de Lectura de Reus i, poc després, ingressa al Conservatori Municipal de Reus. Més tard, cursa a l'Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP) Harmonia i Conjunt instrumental amb Conrad Setó, i Arranjaments amb Joan Moliner. Ha estudiat timbal i caixa amb Albert Carbonell i Quique Colmenar; percussió Mediterrània amb Andrea Piccioni, Mauricio Molina i David Mayoral; percussió llatina amb David Rincón, Luis Chacón i Daniel Forcada, ha fet també percussió corporal amb Javier Romero Naranjo a l'ESMUC. 

Ha format o forma part dels Grups: Canya d'Or, Corylus Avellana Sac Project, Skatacrak, La Factoria del Bordó, Les Enfants, Ministrers de la Ciutat de Barcelona, Grup Estable de Percussió de l'AMTP, Aynulatac, Taberssió grup de percussió, i col·labora o ha col·laborat amb The McKensy's Clan Band, Tandarica Orkestar, Els Carreter, Ganxets, La Insonora, Ministrers SO NAT, etc. 

També ha participats en diferents enregistraments: Aynulatac "la maqueta" (2002), Canya d'Or "terços amunt" Discmedi Blau (2003), Canya d'Or "Viratges" (2013), World Music from Catalonia (2014), entre d'altres.

Actualment és mestre de percussió de l'Aula de Sons, l'Escola de Música Tradicional de Reus, de l'Escola Municipal de Música Tradicional del Penedès a l'Arboç, del CEIP Santa Anna de Castellvell. 


Guillem Anguera

Acordió diatònic

Guillem Anguera

Títol Superior de Música, especialitat instruments de la música tradicional (ESMUC) i Màster en formació de professorat en la especialitat de Música. Ha treballat de professor d’ acordió diatònic a l’ Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat a Vilaseca i Lleida, a l’ Aula de Sons de Reus i Lleida, a l’ Aula d’ Instruments Tradicionals de l’ Escola de Música de Tarragona, al Tecler de Tarragona, a l’ Aula d’ Instruments Tradicionals de l’ Anoia, a l’ Escola Municipal de Música Tradicional del Penedès a l’ Arboç i a la COMTCASE de Calaf. Inicia els seus estudis de piano a l’ Escola de Música de l’ Hospitalet de l’ Infant, posteriorment al Conservatori de Vila-seca i al Taller de Músics de Barcelona, on també estudia harmonia moderna i arranjaments. Els seus estudis d’ acordió diatònic es completen a l’ Aula de Música Tradicional i Popular de la Generalitat a Vila-seca i Barcelona, a més de diferents cursos amb acordionistes de prestigi pel nostre territori. Finalment obté el Títol Superior de Música  a l’ ESMUC.

Ha format part i ha col·laborat en diferents formacions com ¨La Cafetera Exprés, Aynulatac, La Quartera (acompanyant l’ Esbart de Rubí en diferents festivals internacionals), o Txala, entre d’ altres projectes. Ha actuat en molts escenaris i festivals del nostre territori, a destacar al Palau de la Música Catalana, a l’ Auditori de Barcelona, al Teatre Bartrina, al Teatre Metropol, al Mercat de Música Viva de Vic, al FIMPT de Vilanova i la Geltrú, a la Fira Mediterrània de Manresa, al Tradicionàrius o al Festival Internacional de Trikititxa de Getxo (País Basc) entre molts altres.

És el fundador i organitzador del Cap de Setmana Diatònic de Mont-roig del Camp desde l’ any 2007.

Ha composat la música de diferents documentals com  ¨Mont-roig tornaveu mironià¨, ¨Horta: recapte picassiana¨, ¨Barraques de pedra seca¨, la banda sonora del dvd promocional de la candidatura de Tarragona a ser ciutat cultural europea l’any 2016, ¨Tarragona, la ciutat de l’eterna primavera¨, o la Cantata Infantil ¨Un estiu al Castell¨.


Jaume Aguza

Gralla i Tarota

Jaume

Instrumentista i professor de gralla i tarota a diferents escoles de música tradicional (Aula de Sons de Reus, EMTP a l'Arboç, Vilafrnaca) també toca l'acordió diatònic, saxos i diferents flautes. És membre dels grups Canya d'Or - Grallers de Reus-, La Suterranya i Xarop de Canya amb els quals ha tocat arreu dels Països Catalans i Europa. Té la titulació de Grau Superior de Música de Catalunya (ESMUC). També col·labora habitualment amb Metralla, Ganxets - grallers del Baix Camp-, Bufalodre, Els Vinardells, la Big Band jove de l'escola de "Musics" de Tarragona, 21 Botons,...  

 


Gerard PougetGerard Pouget

Timbal

Mogut pel seu interès en la cultura popular en general i el món de la imatgeria festiva  en particular, s’inicia en el món de la música tradicional el 1997, amb l’assistència a un curs de timbal organitzat per la Xarxa de Centres Cívics de Reus. Més tard, segueix els estudis de percussió a l’Aula de Sons, Escola de Música Tradicional de Reus, on rep classes d’Òscar Prats "Titus", Quique Colmenar i Albert Carbonell i, cap al 2006, a l’Aula d’Instruments Tradicionals de l’Escola Municipal de Música de Tarragona, on estudia timbal i percussions de mà amb Pere Olivé. A part, assisteix a diversos monogràfics, tant de percussió clàssica com de percussions de mà, amb Feliu Ribera i Víctor Pedrol, i s’interessa per la percussió oriental en cursos de diversa durada, impartits per Mauricio Molina, David Mayoral, Andrea Piccioni i Yshai Afterman.

Durant la seva trajectòria, ha format part de diferents grups (grallers del Carrilet, Grup Estable de Percussió de l'Aula de Música Tradicional i Popular, entre d'altres) i ha realitzat nombrosos cursos de percussió. Actualment forma part de diversos grups com Vitxets, grallers de Reus; l'orquestrina Faktoria Folk, la formació Stacatto o la banda Va de Vent.

Actualment és professor de timbal a l'Aula de Sons (Escola de Música Tradicional) de Reus i a EspaiTrad de Valls, tasques que combina amb nombrosos cursos de timbal i percussió tradicional en diverses iniciatives de diferents viles


 

 

 

El més recent

Concert vermut!Concert vermut!

Un any més, alumnes i professors d'EspaiTrad volen compartir la feina feta durant el curs amb aquesta petita festa final, en forma de concert-vermut.  Serà el diumenge 27 de maig a les 12h a la [ ... ]

Activitats
Inici L'equip de professors